Een restaurant bij het Rembrandtplein? Brasserie Meuwese is om de hoek

In Brasserie Meuwese bent u midden in Amsterdam

Amsterdam is een historische, duurzame en internationale stad met een schat aan verstopte winkeltjes en musea. Er zijn hier meer fietsen dan inwoners. Meer dan 800.000. Er ligt dan ook 400 kilometer aan fietspaden. Elk huis in Amsterdam wordt ondersteund door ongeveer 10 palen, omdat het anders weg zou zakken in de drassige grond. En er zijn ook 2500 woonboten, die drijven op de 165 grachten.

Brasserie Meuwese is een uitstekend startpunt voor een bezoek aan deze mooie stad. Maar u kunt hier natuurlijk ook een tussenstop nemen. Of de dag verzegelen met een heerlijk diner. Deze attracties vindt u allemaal bij ons in de buurt.

 

Heerlijke koffie nodig bij de Wallen? Kom langs bij Brasserie Meuwese aan het Rokin

Shoppen in de Kalverstraat of op het Waterlooplein

U kent hem natuurlijk nog van Monopoly, maar de Kalverstraat is ook in het echte leven de moeite waard om te bezoeken. Artikelen van de grootste kledingmerken gaan hier als warme broodjes over de toonbank. Het is hier dan ook altijd gezellig druk.

Even verderop ligt het Waterlooplein met zijn beroemde markt. Hier vindt u prachtige alternatieve kleding en leuke hebbedingetjes.

Wordt het winkelen even te vermoeiend? Het zonnige terras van Brasserie Meuwese ligt op nog geen 5 minuten lopen op u te wachten. Als een oase van rust.

Zin in een biertje bij de Bloemenmarkt? Ze staan koud bij Brasserie Meuwese

Een vaartocht over de grachten

De grachten van Amsterdam zijn gebouwd om de zware goederen naar de pakhuizen in de stad te vervoeren. Dat maakte Amsterdam in de 17e eeuw tot een wereldstad voor handel. Tegenwoordig worden ze vooral gebruikt voor de recreatie. Meerdere keren per uur varen er vanaf de kade voor ons restaurant aan het Rokin in Amsterdam rondvaartboten weg. U krijgt een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van onze hoofdstad, en ziet hem op een geheel nieuwe manier. Maar u kunt ook kiezen voor een waterfiets, dan ervaart u de binnenstad vanaf het water op uw eigen tempo.

Op zoek naar een restaurant in Amsterdam centrum? Probeer Brasserie Meuwese

Kunst en cultuur in het centrum van Amsterdam

Amsterdam trekt jaarlijks miljoenen toeristen en dat is niet voor niets: de stad is overladen met culturele plekken. De Dam, bijvoorbeeld, bevat iconische gebouwen als het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en de Beurs van Berlage, toonbeeld van de Amsterdamse school. En bij het Rembrandtplein bevindt zich Tuschinski, één van de mooiste bioscopen ter wereld. Vlak naast onze brasserie bevinden zich bovendien het Allard Pierson Museum en de Kleine Komedie. Combineer een bezoek aan één of meerdere van deze plekken met een hapje en een drankje in ons restaurant bij het Rokin in Amsterdam. Dan bent u gegarandeerd van een heerlijke vakantiedag.

Reserveer nu
Een ijskoude gin-tonic bij het Rembrandtplein vind je in Meuwese

Studiebezoek

Kom je op studiebezoek? Zowel de Universiteit van Amsterdam als de congreshal van de Beurs van Berlage liggen op minder dan 5 minuten lopen van ons restaurant bij het Rembrandtplein. Wil je zeker zijn van een goede maaltijd tussendoor, een goede bak koffie voor de concentratie of achteraf lekker napraten met je vakgenoten? Bij Brasserie Meuwese kan het allemaal.

Plan je route naar de Brasserie